ponedjeljak, 7. travnja 2014.

Zašto svi idu u Minimundus (Klagenfurt)?

Park Minimundus je poznat po minijaturnim građevinama iz cijelog svijeta. Ne samo da su to poznate građevine u malom, već su to zaista vjerne replike originalnih građevina. Rađene su u omjeru 1:25 (dakle 25 puta manje nego u stvarnosti), s potpuno identičnim detaljima kao i u njihovom izvornom obliku (čisto za primjer toranj u Pizi je nagnut točno pod identičnim kutom kao i original).

Gledajte potonuće Titanica (ako još niste gledali film :) ), prošećite kraj Londonskog bridge-a ili poljubite svoju ljepšu polovicu ispod Eiffelovog tornja. Tu su još i Kineski zid, katedrala u Barceloni, najviša zgrada na svijetu Burj Khalifa, egipatske piramide, Taj Mahal, Kip Slobode, rimski Trg sv. Petra, Sidney opera i još puno puno dijelova svijeta da sad ne otkrivamo baš sve detalje. U svakom slučaju naslikavanje i selfie fotke zagarantirane :)

Parkom se može hodati dobra 4 sata, a kada noge otkažu tu su restorani i kafići u kojima se možete odmoriti. Kraj svake građevine postavljen je natpis s kratkim objašnjenjem što građevina prikazuje, pa ako vam nešto neće biti poznato, ovo je savršena prilika da upoznate i neke nove dijelove svijeta. U proljeće, kada sve zazeleni, park je još i ljepši. Baš zato smo odabrali termin 26.4. O cvijeću, livadama i drveću pažljivo brinu zaposleni radnici. Alergičari - tablete!!! Ne dajte da vam šetnju po prirodi upropasti kihanje i puhanje nosa (a da ne pričamo o slikama na kojima ćete biti Rudolf) :)

Ovaj jednodnevni izlet uljepšat će vam subotu iz nekoliko razloga:

  1. Napokon ćete negdje otputovati nakon tmurne zime
  2. Vidjet ćete vama poznate građevine iz cijeloga svijeta i upoznati neke nove
  3. Vaša djevojka će vas voljeti još više :)
  4. Potrošit ćete vjerojatno manje novaca nego ako ostanete u Zagrebu (subota je!!!)
  5. G**ica će vam vidjeti puta :)

Idealno putovanje za parove i roditelje s djecom. Odmorite se od posla i zagrebačkog stresa, posvetite se svojoj boljoj polovici daleko od monotone svakodnevice ili upoznajte dijete s ostatkom svijeta. Djeca će se oduševiti. 

Vrijednost više: KLAGENFURT

Klagenfurt je prekrasan gradić u kojemu nakon obilaska Minimundusa možete:
  • ispijati popodnevnu kavu u jednom od mnogih kafića 
  • razgledati stari dio grada prepun povijesnih i kulturnih znamenitosti
  • šetati pješačkom zonom koja je prepuna kafića i trgovina 
  • obaviti shopping 
  • probati neku prefinu tortu u poznatoj slastičarnici Hutter
Ako još niste bili u Minimundusu, što čekate? Za 145 kn ovo se ne propušta. Izlet rezervirajte na rezervacija minimundus  ili nas nazovite na 01/483 98 54.

3 komentara:

  1. Hoće li biti još koji termin nakon toga? Tipa u svibnju?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zasada nije u planu, no možemo vas obavještavati o ovakvim i sličnim ponudama putem e-maila. Na naš newsletter možete se prijaviti na http://chilitours.hr/ (lijevo dolje). LP :)

      Izbriši