petak, 12. veljače 2016.

7 razloga zbog kojih morate posjetiti grčke otoke

RAJSKE PLAŽE

Zamislite najljepšu plažu. E upravo takve su na grčkim otocima. Bijeli, žuti ili crni pijesak, svaka plaža je unikatna i svaka priča neku svoju priču. Većina otoka imaju kilometrima dugačke pješčane plaže koje su uređene sa svim potrebnim turističkim objektima. S druge strane, možete istraživati brojne zaljeve i uvale gdje ćete pronaći svoje mjesto pod suncem na nekoj skrovitoj plaži između visokih stijena. More, kao iz bajke, tirkizno plavo i toplo, idealnih temperatura od početka lipnja sve do početka listopada. Koji god otok izabrali, s plažama ne možete pogriješiti.



GASTRONOMSKA PONUDA ZADOVOLJIT ĆE SVAČIJI UKUS

Grčka hrana je pretežito mediteranska, no ono po čemu je Grčka kuhinja poznata su gyrosi, souvlaki, odlični umaci kao što je tzatziki, ali oduševit će Vas recimo i janjetina. Cijene u restoranima i tavernama su umjerene tako da se pronađe ponešto za svačiji budžet. Grci će često reći „siga, siga“, što njima predstavlja način života, a mi bismo preveli kao „samo laganini“. Zato posebno znaju uživati u hrani i piću i ništa im ne može poremetiti njihov mir. Vrhunska vina, maslinova ulja, domaće rakije i likere, kao i druge razne domaće delicije pronaći ćete u unutrašnjosti gotovo svakog otoka.


HOTELI – od low budgeta do savršenog luksuza

Hoće li Vam kriterij savršenog ljetovanja biti odabir vrhunskog hotela ili Vam je dovoljno negdje prenoćiti dok istražujete čitav otok, odluka je na Vama. Zato u ponudi možete birati između jeftinijih jednostavno uređenih hotela i onih skupljih s dodatnim sadržajima poput privatnog jacuzzija u sobi. Gotovo svi hoteli imaju bazen i popuste za djecu. Ako Vam je naglasak na dobroj hrani, birajte manje obiteljske hotele koji više pažnje posvećuju domaćoj kuhinji i svježim namirnicama. Ako pak volite all inclusive, birajte resortove koji imaju standardiziranu ponudu jela.


ODLIČNA ZABAVA

Svaki otok ima barem jedno mjesto/grad u kojem se možete odlično provesti do ranih jutarnjih sati. Grci prilično veliku pažnju pridaju plesu i pjesmi, tako da možete birati između tradicionalno grčkih zabava i komercijaliziranih partyja. Ako želite doživjeti grčku kulturu i tradiciju, obavezno otiđite na barem jednu tradicionalnu grčku večeru koje se održavaju u određenim restoranima ili hotelima. Uživat ćete u grčkom plesu i glazbi, ali i dobrom vinu i društvu bez sumnje. Za one koji vole suvremene načine zabave, tu su brojni kafići i diskoteke koje rade do jutarnjih sati. Kao otok „party zabave“ predlažemo Zakintos ili Mikonos, dok na tipičnim grčkim večerama možete prisustvovati na bilo kojem otoku, a posebno u manjim mjestima.



POVOLJNI ARANŽMANI KOD TURISTIČKIH AGENCIJA KOJI SE ISPLATE

Ljetovanje od tjedan dana na grčkim otocima možete platiti već od 3500kn. Naravno ima aranžmana u luksuznim hotelima i preko 10 tisuća. Ali, za Vaših 3500kn dobit ćete smještaj u hotelu s odgovarajućom uslugom, povratnu zrakoplovnu kartu s uključenim taksama, transfere od aerodroma do hotela na otoku i natrag te predstavnika u zračnim lukama i na otoku kojemu se uvijek možete obratiti za pomoć ili ako iskrsne bilo kakav problem. Zašto je to tako povoljno kod turističkih agencija? Zato što agencije unaprijed zakupljuju hotele, a najvažnije što spušta cijenu su charter letovi koje može angažirati jedino turistička agencija. Nijedan let na redovnoj liniji ne može biti jeftiniji. Zato se za grčke otoke više isplati angažirati turističku agenciju za organizaciju putovanja nego ići u vlastitom aranžmanu. Razlog više je što s turističkom agencijom uvijek imate dodatnu sigurnost, bilo za povrat novca ili za pomoć na putovanju.

BOGATA POVIJEST – raj za istraživače

Svaki grčki otok ima neku svoju posebnost. Tako se primjerice za Santorini kaže da prema legendi skriva negdje u dubini potopljenu Atlantidu, zatim na Kreti (kolijevki zapadne civilizacije) možete otkrivati kraljevstvo Knosos i najznačajnije arheološke znamenitosti, na Rodosu obiđite brojne dvorce i stari grad Rodos sa zidinama koji je možda najbolji srednjovjekovni mediteranski otok, zatim na otoku Kos možete vidjeti brojne helenističke i romanske ostatke, a to je ujedno i otok gdje se rodio i Hipokrat, otac suvremene medicine itd. Primjera ima unedogled. A tu su i brojne špilje, uvale, vapnenačke stijene, prekrasno podmorje i mala ribarska mjestašca. Započnite svoju istraživačku avanturu.

 


GRCI SU SJAJNI DOMAĆINI

Ako ćete se igdje osjećati kao kod kuće, to je onda definitivno Grčka. Ljubazni domaćini uvijek su raspoloženi, a Vas će tretirati kao jedne od svojih. Simpatičnost Grka jednostavno obuzima i sigurno će ovo biti dodatni razlog za Vaš povratak i iduće godine u ovu prekrasnu zemlju.

Ako ste se pronašli u nekima od navedenih razloga, svoje ljetovanje možete rezervirati odmah i riješiti se svih briga oko organiziranja kvalitetnog odmora u zadnji čas. Odaberite otok i hotel, a ostalu organizaciju prepustite nama.


                             Vaš Chili tours

Nema komentara:

Objavi komentar